Hvis du er i gang med å innrede, så kan det hende du har noen ideer til hvordan de skal se ut. Kanskje du til og med tenker på å pusse opp. Men det er mange gode innredningsråd som kan gjøre det vanskeligere å bestemme seg. Vi har likevel satt sammen noen gode innredningsråd som handler om farger. Hvordan bør du tenke når du skal innrede med tanke på farger. 

Leser du denne artikkelen kan det hende du ler og tenker at dette skal du ikke benytte deg av. Men samtidig så kan det hende du får noen gode ideer når du leser hva vi skal fortelle deg. Følg med da vel, om du vil ha gode innredningsråd som handler om farger.

Bruk et fargereferansesystem

Et fargereferansesystem kan hjelpe deg å finne favorittfargen din. I Pantone fins det over 1100 ulike fargekombinasjoner, slik at du kan få et nesten unikt uttrykk i hjemme ditt. En gråfarge har hundrevis av nyanser, akkurat som blå, gul og hvit. Pantone er det mest kjente vestlige fargereferansesystemet som designere over hele Europa benytter seg av. Visste du at årets farge er Very Peri?

Bland farger selv

Det går også an å skape helt spesielle farger med hjelp av gjennomsiktige farger, eller også kalt CMYK. Dette er fire primærfarger som igjen danner fire nye sekundærfarger. Men blander man disse fargene, som er blå (Cyan), lilla (Magenta), gul (Yellow) og svart (blacK), så kan man få tusenvis av andre farger. Dette skjer fordi ulike mengder av fargene blandes sammen og skaper nye farger. 

Flere gode innredningsråd kommer her.

Bruk av kontraster

Vil du få frem et slags budskap med innredningen din, kan du forsøke med kontraster. Den enkleste måten å få dette til på, er å bruke anonyme farger på vegger og tak (f.eks. hvit, grå, lys) og deretter ha noen farger som går igjen i innredningen din. Dette skaper enhet, synliggjøring og trendy design.

Naturlige farger kombinert med urbanitet

Denne kombinasjonen kalles ofte japandi og er en japansk-skandinavisk fusjon. Det er kult med kontraster på denne måten, og her kan man være ganske kreativ. Japandi preges av funksjonelle og robuste materialer kombinert med enkelt og naturlig japansk design. Samtidig er det alltid et ønske å bringe inn det urbane uttrykket, som man kan påvirke med belysning og «bevegelse». De naturlige fargene spenner seg ofte fra grått og brunt til blått og grønt. Rene linjer skaper en fantastiske dybde i innredningen.

Nyanser av samme farge

Er du forelsket i en bestemt farge, så kan du la det skinne gjennom i interiøret ditt. Du kan til og med lage en hel serie med ting som går igjen, men i litt ulike fargenyanser. Det kan være du vil male en hylle i favorittfargen din, og la det gå igjen i listverk eller gardiner. Men det kan også gjøres ved at kun dekoren er fylt med fargene du liker best. Dette er jo noe vi ser til høytidene som advent, jul og påske for å nevne noen.